Alge klorela odlično vežejo strupe v telesu, še posebej težke kovine

Picture1

Kako škodljiv je amalgam iz zobnih zalivk, so dokazale že številne študije. Vendar (slovenski) zobozdravniki še vedno vztrajajo pri uporabi amalgama.

Za paciente pa je uporaba amalgama zelo škodljiva. Strupene sestavine amalgama (živo srebro, srebro, kositer, cink in baker) se v merljivih količinah izločajo iz zobnih zalivk, naše telo jih absorbira in skladišči v različnih organih. Posledice za zdravje so katastrofalne.

Edina prava alternativa amalgamu, predvsem pri kočnikih, so keramični inleji. Stanejo od 300 do 600 evrov za zob, zdravstvena zavarovalnica pa jih ne plača. Vsi tisti, ki jim amalgam dokazano povzroča velike zdravstvene težave, nimajo izbire. Morajo investirati v zamenjavo amalgamskih zalivk in razstrupiti telo.

Največ živega srebra in ostalih težkih kovin, ki sestavljajo amalgam, se izloči med samim odstranjevanjem stare amalgamske zalivke. Po odstranitvi vseh amalgamskih zalivk, poteka razstrupljanje amalgama v treh stopnjah:

Prva stopnja – vezanje prostega amalgama (trajanje: 2 meseca) Po odtranitvi amalgamskih zalivk se živo srebro nekaj tednov prosto giblje po telesu (s krvjo, limfo), preden se uskladišči. Znanstveniki in zdravniki so ugotovili, da alge klorela (Chlorella vulgaris) odlično vežejo strupe, še posebej težke kovine. Zato v tej prvi stopnji jemljemo dnevno 10g alg klorela (3 x 10 tablet oziroma 3 x 1 čajno žlico alg v prahu).

Druga stopnja – mobiliziranje amalgama iz tkiv (trajanje: 2 meseca) Težke kovine se po nekaj tednih prostega premikanja uskladiščijo v različna tkiva, organe in živčevje. Za mobilizacijo teh težkih kovin iz tkiv priporočamo jemanje čemaževe tinkture (dnevno 3 x 10 kapljic v 2 dl vode). Prvi teden je lahko doza manjša, na primer dnevno 3 x 5 kapljic. Pomembno: med mobilizacijo amalgama s čemaževo tinkturo moramo obvezno nadaljevati z jemanjem alg klorela. Alge vežejo prosti amalgam, ki ga mobilizira čemaževa tinktura. Zato tudi v tej fazi jemljemo dnevno najmanj 10 gramov alg klorela (3 x 10 tablet oziroma 3 x 1 čajno žlico alg v prahu).

Tretja stopnja – mobiliziranje amalgama iz živčnega sistema (trajanje: 2 meseca) V tej fazi razstrupljanja se lotimo težkih kovin, ki so se uskladiščile v najbolj problematične dele telesa. Pri tem se je izkazala za zelo učinkovito koriandrova tinktura, ki jo jemljemo dnevno 30 kapljic (3 x 10 kapljic z 2dl vode). Prvi teden lahko začnemo z nižjo dozo, dnevno 3 x 5 kapljic. Pomembno: te stopnje ne moremo izvesti brez skrbnega jemanja alg klorela. Mobiliziranje amalgama iz živčevja je lahko zelo buren proces, alge pa so nam takoj v pomoč, ker vežejo strupe. Doziranje je dnevno 10 gramov alg klorela (3 x 10 tablet oziroma 3 x 1 čajno žlico alg v prahu).

Če boste pri razstrupljanju s čemaževo in koriandrovo tinkturo dobili simptome, ki kažejo na premočno razstrupljanje, zmanjšajte priporočeno dozo pri tinkturah, količina alg pa mora ostati nespremenjena. Pijte tudi zadostno količino vode, uživajte zdravo hrano brez alkohola in svinjskega mesa, hodite zgodaj spat in vsak dan se gibljite na svežem zraku.

vir:  http://www.avita.si/razstrupljanje/razstrupljanje-amalgama